5 Simple Statements About Tüp bebek tedavi süreci Explained
5 Simple Statements About Tüp bebek tedavi süreci Explained
Blog Article
Aşılama sonrası, kadın günlük yaşantısına devam edebilir ve işlem sonrası herhangi bir özel bakım gerekmez. Ancak gebelik şansını artırmak için gün aşırı cinsel birliktelik ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek önerilir.
Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan sertifikalı infertilite uzmanı. 1997’den beri kadın hastalıkları ve doğum uzmanı. Özel tıpta yirmi yılı aşkın infertilite deneyimine sahip, tecrübeli infertilite uzmanı. twenty five yıllık uluslararası iş deneyimi.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Bu işlem ile bir gebelik sürecinin başlatılması hedeflenmektedir. Bu tedavide önemli olan noktalardan birisi baba adayından alınan sperm hücrelerinin değerlendirilmesidir.
Böylelikle mesanenin dolu olması kolaylıkla sağlanır. Son derece ince bir katater kullanılarak vajenden ve rahim ağzından geçilir, rahmin endometrium tabakasına ulaşılır.
Embriyolar iki hücreli aşamadan blastokist aşamasına kadar 2 ile 5. Gün arasında herhangi bir gün transfer edilebilir. Sağlık Bakanlığı yönetmelikler ile 35 yaşından genç hastalarda ve ilk iki tedavi denemesinde bir adet embryo transfer edilmesini belirlemiştir.
Aşılama daha çok herhangi bir sebep olmayan ve erkek faktöründe sayı ve şekil bozukluğu olmayıp hareket azlığı olan hastalarda tercih edilen bir yöntemdir.
Luteal faz desteği advertı verilen bu tedavi gebelik gerçekleştiğinde 10. gebelik haftasına kadar devam eder.
konusu olmuştur. Eğer PCOS erkekte ciddi bir sperm sorunu varsa aşılama tedavisi yapılmadan direkt olarak tüp bebek tedavisi yapılabilir.
Yumurta toplama işlemi sedasyon altında yapılır ve birkaç saat sonra mikroenjeksiyon yapılır. Döllenmeden sonra embriyo, rahime ne zaman transfer yapılması gerektiğini belirlemek için dikkatle izlenir.
Bununla birlikte çiftlerin daha önce yaptırdıkları tahliller varsa hekim tarafından incelenir. Sonrasında hem kadın hem de erkek tarafından yaptırılması gereken testler belirlenir ve çiftler bu testler hakkında bilgilendirilir.
Yumurta geliştirme aşamasında, kadın hastaya yumurtalarının gelişimini desteklemek için hormonal ilaçlar verilir. Bu ilaçlar yumurtalıkları uyararak birden fazla yumurta gelişimini sağlar.
3. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.
Aşılamanın kesinlikle başarılı olmadığı 2 durum vardır. Aşağıdaki durum varsa aşılama yerine direk tüp bebek tedavisi yapılması gerekir.
Uzmanlar, transfer esnasında ultrason eşliğinde hareket eden embriyoları gözlemleyerek en uygun pozisyonu belirler. Polycystic Ovary Syndrome Transfer işlemi, ince bir kateter aracılığıyla rahime yerleştirme advertımından oluşur.